Hvordan aktivere bankID

Bestill Bank ID for mobil

Du kan bruke mobilen for å logge deg inn på nettbanken. Så slipper du å lete etter kodebrikken din hver gang du skal betale en regning. Tjenesten er gratis. For å ta i bruk Bank ID trenger du et nytt SIM-kort.

Fordeler:

• Mobiltelefonen som sikkerhetsmekanisme istedet for kodebrikken.
  • Like sikkert som kodebrikken.
  • Lett tilgjengelig, mobil har du jo med deg overalt.
  • Du slipper javakrøll i nettbanken.

Slik kommer du i gang med Bank ID på mobil

BankID på mobil er et alternativ til BankID-kodebrikke når du blant annet logger inn i nettbanken. Dette vises tydelig med egen innloggingsknapp for BankID på mobil. For komplett liste over banker og brukersteder som støtter BankID på mobil se bankid.no

I BankID på mobil ligger den personlige elektroniske identiteten lagret i SIM-kortet. Nettbanken/brukerstedet kommuniserer med SIM-kortet og man blir bedt om å taste inn selvvalgte PIN-kode. PIN-koden godkjennes i SIM-kortet og det sendes deretter en melding til nettbanken/brukerstedet som må godkjennes.

Du slipper java, og får en lett tilgjengelig løsning som ligger på mobilen, som man alltid har med seg. Løsningen er like sikker som kodebrikke.

Les mer på BankID sine sider:

Dette er BankID
Ofte stilte spørsmål