Følg

NetCom raskest langs kysten i sør

TNS Gallup har testet hastigheten i datanettet til de tre store operatørene i typiske sommerferiekommuner. Resultatene viser at NetCom har det raskeste datanettet i gjennomsnitt i syv av tolv kommuner på Sørlandskysten, Vestfold og Telemark.

TNS Gallup har målt de faktiske hastighetene i nettene til de tre store operatørene i Kristiansand, Søgne, Risør, Lillesand, Mandal, Grimstad, Arendal, Kragerø, Porsgrunn, Skien, Sandefjord og Tjøme.

- Dette er et konkret resultat av den massive utbyggingen til NetCom de siste månedene. Dette har gitt vesentlig høyere hastighet og kvalitet på mobilsurfingen for alle våre kunder langs kysten i sør, sier Tommy Skogheim Johansen, dekningssjef i NetCom.

Testene er gjort via Speedtest på mobilene Samsung S4 og Apple iPhone 5S som er blant de meste solgte 4G-telefonene i Norge. Resultatene viser at NetCom har det raskeste datanettet på nedlasting i syv av kommunene, mens den ene konkurrenten har raskere nett i fem. På opplasting av data var NetComs nett raskest på 11 av 12 steder. I gjennomsnitt har NetCom litt over 10 prosent høyere hastighet enn nest beste leverandør og cirka 300 prosent raskere enn tredje leverandør.

- Ligger du på stranden i Lillesand eller befinner deg i båt utenfor Kragerø, går det aller raskest å dele bilder på sosiale medier, lese nettaviser eller laste ned en film til nettbrettet hvis du benytter deg av NetComs nett, sier Skogheim Johansen.

Aust-Agder bruker mest data
Nye tall fra NetCom viser at selskapets kunder i Aust-Agder bruker mest data i hele landet. Mens landsgjennomsnittet er på 1,1 gigabyte brukes det i gjennomsnitt nærmere to gigabyte per kunde i Aust-Agder. Også Oslo og Telemark ligger over landsgjennomsnittet med henholdsvis 1,3 (Oslo) og 1,2 megabyte (Telemark) per kunde. I Vestfold bruker kundene omtrent det samme som landsgjennomsnittet.

I flere fylker har også 4G allerede passert 3G i trafikk. Det gjelder blant annet i Vestfold der 4G-trafikken er dobbelt så stor som 3G-trafikken. Også i Aust-Agder og Telemark har 4G passert 3G i trafikk.

4G betyr fjerde generasjons mobilnett. 4G gjør at du kan surfe på mobilen med svært raske hastigheter, enten du velger du å se film, laste ned musikk eller sende/motta e-post. Mens 2G (Edge) og 3G-nettet støtter både tale og mobildata, er 4G-nettet er rent datanett. Kunder kan ta i bruk 4G-nettet på en nyere smarttelefon som støtter teknologien, eller på nettbrett eller datamaskin med et modem.

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

Levert av Zendesk